dimecres, 27 d’abril del 2011

Crònica de l'acte de presentació d'UCF-Ciutat Vella

El passat 8 d'abril Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Ciutat Vella va fer el seu acte de presentació al Centre Cívic de les Drassanes. L'acte va comptar amb les intervencions de Núria Paricio, de Tot Raval, Fàtima Ahmed, de l'Associació sociocultural Ibn Batuta, i Ashma, familiar dels onze del Raval, i David Karvala, coordinador del llibre No pasarán aunque lleven trajes (ed. De la Tempestad, 2010) i membre del barri del Raval.

L'acte es va iniciar amb la intervenció de Núria Paricio, que després d'explicar la seva experiència com a membre de l'associació de comerciants Tot Raval, va fer una crida als veïns i veïnes del barri per a trobar-nos en diferents espais i buscar aquelles coses que compartim i que ens uneixen, com a punt de partida per a poder comprendre'ns millor els uns als altres i poder conviure al barri sense dificultats.

L'Ashma, familiar dels 11 del Raval ens va explicar després la seva experiència com a veïna del barri i familiar d'una persona condemnada a presó sense cap tipus de prova. Durant la seva intervenció va mostrar com alguns mites i prejudicis sobre la religió musulmana són causa d'intolerància i por cap a una cultura que no és la pròpia, i va expressar la necessitat que hi ha al barri de que les persones de diferents races, cultures i religions treballem junts per a poder construir un barri sense xenofòbia ni racisme.

Fàtima Ahmed, que porta molts anys treballant a l'associació Ibn Batuta, i coneix molt bé la realitat del barri del Raval, va fer èmfasi en la riquesa del treball en xarxa que hi ha al barri, tant per part de col·lectius i entitats catalanes com de col·lectius de persones immigrants. El repte, per a la Fàtima, és la bona convivència. VA senyalar com des del 2008 hi ha hagut un canvi considerable al barri, sobretot a partir de l'especulació immobiliària i les interpretacions mediàtiques i socials que s'han fet del tema de la immigració. Finalment va explicar la seva experiència en trobades i tallers entre col·lectius autòctons i immigrants i el bon resultat i la riquesa que han aportat als participants.
 
Finalment, David Karvala, veí del barri i membre de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, va mostrar la seva preocupació pel racisme de tota mena que cada cop està augmentant més, sobretot a partir de la crisi. Va fer una crida als veïns i veïnes del barri per lluitar de manera unitària contra el racisme, i de manera especial per aturar els grups feixistes com Plataforma per Catalunya.

Després de les intervencions, es va fer un profitós debat a la sala, on tots vam poder dir la nostra sobre quines són les vies i maneres més eficaces per aconseguir acabar amb el racisme i el feixisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada